Znamená pro firmy AKCE a CENA všechno?
Nejlepší věc na létě je zaručeně zmrzlina. Každý chce mít svůj kus sněhu pod kontrolou namísto toho, aby nám padal za kabát a my z něj byli nemocní. Nejeden z nás se při odpočinkové chvilce s oblíbeným dezertem za horkého letního dne ptal: „Z čeho se taková zmrzlina vlastně vyrábí?“. Dnes Vám na tuto otázku nabízíme odpověď.
Zmrzlina jsou údajně ledové krystalky, vzduchové bubliny a kapky tuku, které jsou do sebe polepené cukrovou sloučeninou.
Pokud se pokusíte dle zdravého rozumu vyrábět zmrzlinu sami, pak skončíte s kostkou mlíka nebo smetany v mražáku. Výrobu zmrzliny doprovází její neustálé promíchávání, aby se velké krystaly ledu nepřimíchávaly do zmrzliny a my si tam mohli užít jemnost zmrzliny na maximum.
Často se při výrobě používá i sůl, která zajišťuje, že se bod tání zmrzliny posouvá do vyšších hodnot. V některých případech společnosti pro výrobu zmrzliny řeší i tekutým dusíkem nebo suchým ledem. Naštěstí jsou tyto postupy ověřené a bezpečné. Doma to ale v žádném případě nezkoušejte. Můžete to zkusit se solí, to maximálně skončíte se slanou zmrzlinou, která Vás po ochutnání poškodí možná jen psychicky.
Pokud se chystáte na prodej točené zmrzliny, pak je při převozu zmrzliny je důležité dbát na to, aby se udržovala v co největším chladu. Pokud roztaje a je nezbytné ji znovu zamrazovat, tak se v ní mohou opět objevit kousky ledu, které jemnost zmrzliny kazí.